ارائه آسانسوری همان معرفی 30 ثانیهای از خودمان است که تقریبا همه به آن احتیاج داریم. ریشه این کلمه از این داستان گرفته شده که شخصی که دیدار با یک سرمایه گذار برایش میسر نمیشد، تصمیم گرفت با همراهی کردن ایشون در آسانسور از طبقه 1 تا طبقه 15 اعتماد سرمایه گذار را جذب کند. برای رسیدن از طبقه 1 به 15 در آسانسور بین 30 تا یک دقیقه زمان وجود داشت. پس این شخصی برای استفاده از تک تک این ثانیه ها باید برنامه میریخت و هدف اصلی این ارائه را متقاعد کردن سرمایه گذار برای گرفتن یک وقت ملاقات مفصل تر، قرار داد. از این واقعه به بعد برای ارائه و سخنرانی هایی که وقت کمی برای آن وجود داشت، از اصطلاح ارائه آسانسوری استفاده میکردند.
ارائه آسانسوری در خیلی از موارد مثل نمایشگاه های شغلی، رزومه های آنلاین یا آفلاین، رویدادهای شبکه سازی یا مصاحبه های شغلی و … کاربرد دارد. چیزی که در این ارائه ها بسیار اهمیت دارد این است که در 30 ثانیه به نحوی توانایی ها و مهارت ها و خودمان را معرفی کنیم که مخاطب حاضر باشد برای رسیدن اطلاعات بیشتر از ما زمان بیشتری صرف کند یا اینکه برای انجام درخواست ما متقاعد شود.
در این ارائه ما باید سعی کنیم که توانایی ها و مهارتهایمان را با مخاطبان به اشتراک بگذاریم، از اهداف و علایقمان صحبت کنیم و سعی کنیم به صورت خلاصه و بدون زیاده گویی این کار را انجام بدیم. لحن مثبت و منعطف داشته باشیم و حتما کارت بیزنس خودمان را برای رسیدن به ملاقات مجدد به همراه داشته باشیم.
اگر بخواهیم برای ارائه آسانسوری چارچوب خاصی تشکیل دهیم، یک ارائه خوب آسانسوری از ابتدا تا انتها میتواند چهار بخش داشته باشد:
بخش اول – معرفی خود: در این بخش باید به صورت خلاصه خودمان را معرفی کنیم، اگر رزومه قابل توجهی برای ارائه داریم بیان کنیم و مهارتهایی که در حوزه فعالیتمان داریم را بیان کنیم.
بخش دوم – بیان اهداف: از علایق و اهدافمان در رابطه با درخواستی که میخواهیم مطرح کنیم صحبت کنیم و سعی کنیم که مخاطب از دغدغه های ما آگاه شود.
بخش سوم – بیان درخواست: درخواست خودمان را از مخاطب بیان کنیم و بگوییم که چرا رسیدن به این درخواست برای ما اهمیت دارد.
بخش چهارم – CTA: با ارائه راه های ارتباطی مثل کارت ویزیت یا آدرس ایمیل، راه را برای برقراری مجدد ارتباط باز کنیم تا بتوانیم مجدد درخواست خود را پیگیری کنیم.
مثال یک ارائه آسانسوری خوب و قابل قبول:
“سلام، من سارا هستم. من هشت سال گذشته را در یادگیری و رشد مهارت خود به عنوان برنامه ریز استراتژی شبکه های اجتماعی گذرانده ام. من برنامه های رسانه ای استراتژیک را برای مشتری خود توسعه و بهینه سازی کرده ام و زیر مجموعه ای از برنامه ریزان را به عنوان سرپرست تیم مدیریت کرده ام یکی از افتخارآمیزترین دستاوردهای من یک پروژه حمایتی بود که سال گذشته به عنوان یک کمپین برتر شناخته شد. من مدتی است که علاقه مند به حرکت به سمت کمپین های غیرانتفاعی هستم و کارهایی که شرکت شما در سازمانهای مختلف انجام می دهد را دوست دار. آیا مایلید در مورد هر گونه برنامه ریزی رسانه ای که ممکن است در تیم داشته باشید با من همکاری داشته باشید؟”
استفاده از ارائه های آسانسوری نباید به صورت ارائه حضوری و بیانی باشد. قرار دادن این ارائه در رزومه های خود که اهمیت آن را در مقالات قبلی توضیح دادیم، میتواند بیشتر از یک ارائه ساده برای شما سود آور باشد. قرار دادن ارائه های آسانسوری در پلتفرم های آنلاین، خصوصاً وبسایت های شخصی میتواند باعث شود که مخاطبان با پیدا کردن شما شناخت و اعتماد بیشتری از شما بدست آورند و این شناخت بیشتر میتواند باعث برقراری ارتباط با شما برای شروع یک همکاری جدید باشد.
اگر نیاز به تاثیرگذاری بهتر ارائه آسانسوری دارید، پیشنهاد میکنم در نحوهی ارائه آن خلاقیت به خرج دهید. شما میتوانید از متن ارائه در پروفایل شبکه های اجتماعی یا پورتفولیوی لینکدین استفاده کنید اما چیزی که آن را تاثیر گذارتر جلوه میدهد، ارائه آن به شیوه های جذاب تر مثل ارائه ویدیویی است. این میتواند ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کند چرا که اطلاعات شما را با صدا و چهره خودتان بدست می آورد و احساس بهتری از این ارائه درک میکند. این نوع ارائه آسانسوری میتواند شما را به فرصت هایی که علاقه دارید، نزدیک تر کند.
ارائه آسانسوری میتواند شما را به فرصت هایی که به دنبالشان میگردید، نزدیک تر کند. از آنها درست و به موقع استفاده کنید.