مهارت های نرم برای یک برند شخصی

در مقالات قبلی توضیح دادیم که ساخت یک برند شخصی نیازمند رعایت چه اصول و پایه هایی است. یکی از این موارد تمرکز بر رشد مهارت های نرم بود که به طور مختصر توضیح دادیم و قرار است که در این مقاله به طور کامل در رابطه با آن صحبت کنیم.

برای تعریف مهارت نرم بهتر است از تعریف مهارت های سخت شروع کنیم  و بعد مهارت های نرم را در مقابل مهارت های سخت قرار دهیم. مهارت سخت مهارت هایی هستند که مرتبط با تخصص فرد هستند و فرد برای بدست آوردن آن مهارت ها نیازمند تحصیل، تمرین و تلاش در آن حوزه می باشد. برای مثال مهارت برنامه نویسی یک پلتفرم خاص یک مهارت سخت است چون فرد برای رسیدن به آن تخصص از قبل شروع به یادگیری آن مهارت کرده و با تلاش و تمرین توانسته آن مهارت را بدست آورد.

در مقابل مهارت سخت، مهارت نرم قرار دارد و این دسته از مهارت ها، مهارت هایی هستند که از شخصیت فردی و اجتماعی یک شخص تشکیل میشود. این مهارت ها عموما با تحصیل در دانشگاه ها و دیگر مراکز آموزشی بدست نمی آیند و فرد با توجه به سطح هوش هیجانی و عاطفی خود این مهارت ها را در خود میبیند. بدست آوردن این مهارت در افراد وابستگی بسیار زیادی به شیوه تربیت والدین آنها دارد.

مهارت های ارتباطی در محل کار - علی زین الدینی

اهمیت داشتن مهارت های نرم در زندگی خصوصا در شغل، بسیار برجسته تر از مهارت های سخت است. رسیدن به مهارت های سخت بسیار راحت تر از مهارت های نرم است و چون مهارت های نرم وابستگی بسیار زیادی به نوع شخصیت فرد دارد، بدست آوردن آن شاید نیاز به تغییر در ابعاد شخصیتی فرد هم باشد. در نظر بگیرید که در یک کسب و کار یک جایگاه شغلی برنامه نویس بک اند وجود دارد و دو نفر متقاضی برای این جایگاه به مسئول استخدام آن شرکت معرفی شده اند. فرض کنید که نفر اول یک برنامه نویس حرفه‌ای و بسیار متخصص است اما توانایی برقراری ارتباط با سایر افراد تیم را ندارد. نفر دوم هم برنامه نویسی است که بسیار خوش برخورد و اجتماعی است که شاید از لحاظ تخصص از نفر اول عقب تر باشد اما به قدری مشتاق به یادگیری است که میدانیم با چند ماه هزینه کردن، فرد میتواند در جایگاه شغلی مورد نظر به درستی قرار بگیرد. شما اگر جای مسئول استخدام شرکت بودید، کدام فرد را انتخاب میکردید؟

بله، نفر دوم شاید از لحاظ مهارت های سخت از نفر اول امتیاز کمتری کسب کند. اما به دلیل داشتن مهارت های نرم بیشتر و ارتباط گیری بهتر با سایر افراد تیم، این ضعف میتواند ظرف مدت چند ماه پوشیده شود و ما با هزینه کردن چند ماهه بر روی فرد، میتوانیم یک عضو مناسب تری برای تیممان داشته باشیم.

نتایج آماری که از انجمن ملی کارفرمایان و کالج آمریکا (NACE) در همین زمینه منتشر شد نیز بیانگر همین مطلب است که برای کارفرمایان کسب و کار مخنلف نیز مهارت های سخت اولویت کمتری نسبت به مهارت های نرم دارند.

طبق این پژوهش در ماه ژانویه سال 2020 منتشر شد و حدود 3100 شرکت کننده از کارفرمایان مختلف داشت، مهمترین فاکتور استخدام یک کارمند از دید کارفرمایان سوال شد که نتایج آن خیلی جالب و قابل تامل است. لیست زیر رتبه بندی مهمترین مهارت های یک متقاضی از دید یک کارفرما است:

  • مهارت حل مسئله (91.2%)
  • مهارت کار تیمی (86.3%)
  • اخلاق کاری (80.4%)
  • مهارت های تحلیلی / کمی (79.4%)
  • مهارت ارتباط نوشتاری (77.5%)
  • مهارت رهبری (72.5%)
  • مهارت ارتباط کلامی (69.6%)
  • ابتکار عمل (69.6%)
  • جزئیات گرایی (65.7%)
  • مهارت های فنی (67.6%)
  • انعطاف پذیری (62.7%)
  • مهارت های فردی (62.7%)
  • مهارت های کامپیوتر (54.9%)
  • توانایی سازمانی (47.1%)
  • مهارتهای برنامه ریزی استراتژیک (29.4%)
  • شخصیت دوستانه/رفتاری (29.4%)
  • مهارت های کارآفرینی/ریسک پذیری (24.5%)
  • تدبیر (24.5%)
  • خلاقیت (2.5%)
  • تسلط به زبان خارجی (2.9%)

همانطور که از رده بندی مهارت ها مشخص است، اهمیت مهارت های نرم خیلی بیشتر از مهارت های فنی و سخت برای کارفرمایان در استخدام و ارتقا رتبه کارمندان اهمیت دارد.

مهارت های نرم دقیقا چه مهارت هایی هستند؟

واقعیت این است که تعداد مهارت هایی که زیر مجموعه مهارت های نرم قرار میگیرند، بسیار زیاد هستند و با توجه به نیاز و جایگاه شما در شغل و اجتماع، این مهارت ها متفاوت خواهند بود. اما برخی از مهارت های نرم در تمام شرایط مشترک خواهند بود که در ادامه ده مهارت مهم آن را تشریح خواهیم کرد.

  • حل مسئله

همانطور که از نتایج قسمت قبل مشخص شد، مهارت حل مسئله یکی از مهمترین مهارت های نرم است. این مهارت روحیه‌ای فراتر از روحیه جنگنده، تفکر انتقادی و خلاقیت نیاز دارد. طرز تفکر افرادی که مهارت حل مسئله دارند، در مقابله با مشکلات فنی یا غیر فنی در کار باعث میشود که در برابر مسائل مختلف سرسخت تر و با پشتکار بیشتر باشند.

  • کار تیمی

این مهارت به ندرت در روحیه افراد ایرانی دیده میشود. همکاری و همدلی در کار باعث میشود که قدرت و نیروی شما در پیشرفت چند برابر شود، این مهارت اگر به درستی در یک تیم یا مجموعه شکل نگیرد میتواند باعث اختلال در روند پیشرفت مجموعه شود. شما ممکن است در جایگاهی باشید که به تنهایی کار کنید، همینکه زحمات و تلاش های سایر افراد مجموعه را نادیده نمیگیرید میتواند نشاندهنده این باشد که شما به سطح قابل قبولی از مهارت کار تیمی دست پیدا کردید.

  • مهارت های ارتباطی

این مهارت به دلیل اهمیت زیادی که دارد معمولا به دو دسته مهارت ارتباط نوشتاری و مهارت ارتباطی کلامی تقسیم میشود و هر دو آنها از یک درجه از اهمیت برخوردار هستند. مهارت های ارتباطی میتوانند باعث شوند که شما درک بهتری از وضعیت کسب و کار داشته باشید. ارتباط گرفتن یک فرد با سایر هم تیمی ها باعث ایجاد روحیه بهتر در کار و افزایش بهره وری در کار میشود. این مهارت میتواند به صورت نوشتاری (از طریق ایمیل یا مکاتبات اداری) باشد یا فقط به شنیدن صحبت های همکار محدود شود.

  • مهارت رهبری

مهارت رهبری یعنی اینکه شما بتوانید در جمعی که حضور دارید، انگیزه و تشویق را به افراد اطراف خود منتقل کنید. در جایگاه شغلی به حدی که مسئولیت دارید، باید بتوانید همکاران را به هدف شغلی هدایت کنید. این مهارت میتواند تاثیر بسیار زیادی در موفقیت نهایی شما داشته باشد. به نقلی میتوان گفت که اکثر مهارت های نرم پیش نیاز مهارت های رهبری هستند پس در نتیجه رهبری از کلیدی ترین مهارت هاست.

  • خلاقیت

داشتن خلاقیت باعث میشود که شما در هر جایگاهی که قرار داشته باشید، برای حل مسائل پیش رو راه حل های جدید در نظر داشته باشید و همیشه برای رسیدن به یک راه حل بهینه تر در چالش باشید. این مهارت تاثیر بسیار زیادی میتواند بر نتیجه‌ی فعالیت های شما داشته باشد، چه در سطح زندگی و چه در جایگاه شغلی.

  • مدیریت فردی

یکی از مهمترین و پایه ای ترین مهارت های نرم به نظر من، همین مورد است. مدیریت فردی باعث میشود که شما بتوانید در جمعی که حضور دارید، معتمد و مسئولیت پذیر باشید و خود را در جمع سازگارتر جلوه دهید.

  • انگیزه

داشتن نگرش مثبت و توانایی انگیزه بخش به خود از مهارت هایی است که برای هر سازمانی ضروری است. اگر شما بتوانید برای ادامه مسیر به خود انگیزه بدهید و نیاز کمتری به گرفتن انگیزه به دیگران داشته باشید، در راه پیشرفت و رسیدن به هدف انرژی و هزینه کمتری نیاز خواهید داشت.

  • مسئولیت پذیری

از ارزشمندترین مهارت های نرم، همین مورد است. مسئولیت پذیری در سازمان و زندگی باعث میشود که بازدهی شما در کار و زندگی به حداکثر نزدیک تر باشد. برعهده گرفتن مسئولیت ها و قابل اتکا به نظر آمدن در هر جایگاهی باعث میشود که اطمینان سایر افراد به شما و نتیجه‌ی فعالیت های شما افزایش پیدا کند.

  • انعطاف پذیری

جهان به سرعت در حال تغییر است. این تغییرات سریع، سازگار شدن سریع هم نیاز دارد. تکنولوژی‌ها، متدها، رویه‌ها و هر چه که در روزمره شاید به آن عادت پیدا کردید، ممکن است فردا کارآمد نباشند. پس برای سازگار شدن شما با سرعت رشد و پیشرفت، شما به مهارت اتعظاف پذیری نیاز خواهید داشت.

  • قاطعیت

مهارت تصمیم گیری و مهارت تشخیص درست در موقعیت های مختلف زندگی و شغلی مهارت مهم و قابل توجهی است. باید در هر نقطه‌ای که هستیم، تمام شرایط محتمل را بررسی کنیم و آمادگی روبرویی با آن ها را در خود ایجاد کنیم. تصمیم هایی که میگیریم باید شرایط زندگی ما در هر حالتی بهینه تر کنند.

خلاصه، مهارت های نرم از اصول ساخت یک برند شخصی است و ساخت یک برند شخصی بدون مهارت های نرم تقریبا غیرممکن به نظر میرسد. با توجه به اینکه بستر یادگیری برای این مهارت ها وجود ندارد باید در طولانی مدت با تمرکز بر روی ابعاد شخصیتی خودمان به سطح قابل قبولی از این مهارت ها دست پیدا کنیم. همین مهارت هایی که ساده به نظر میرسند میتوانند ساخت یک برند شخصی معتبر را برای خیلی ها دست نیافتنی کنند.

Picture of علی زین الدینی

علی زین الدینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

In Blanfo, I tried to help online businesses based on WordPress in the form of developing various plugins and code customizations.
So far, some exclusive plugins have been produced in Blanfo, and we published one product publicly on the Zhaket marketplace.

WIM is a solution for organizing and managing the warehouse of WooCommerce-based online shops.
We have considered two approaches in the development of this plugin:

1- Development of WooCommerce interaction with products in a physical way and better organization of this communication.
2- Developing and improving the organization of relations with warehouse product suppliers.

For more information, I suggest you see this product’s page on the jacket website:

Realtina was an international and important experience for me. A fully professional company that provides various solutions based on WordPress in the real estate industry. The services of this company are for the whole world, but they are mostly focused on the countries of America and Canada.

In the front-end department, I was mostly involved in supporting clients’ sites, but due to my interest in development and ideation, I was able to prepare and publish a product called Social Impact based on the needs of clients in social networks.

A plugin with the same functionality as what we see in Linktree, but based on WordPress and the ability to coordinate with Realtyna’s central plugin called WPL. The main use of this plugin is to use several links with the aim of promoting different listings with the strategic goals of an agent or broker in different social media (especially Instagram).

According to the company’s decision, the implementation of this plugin was entirely my responsibility, and my main challenge in implementing this plugin was mostly in the discussion of planning to implement the features in its different versions.

I suggest you visit its introduction page to learn more about this plugin.