همانطور که در مقالات قبلی به اهمیت داشتن یک برند شخصی اشاره کردیم، امروز داشتن یک برند شخصی یک ترجیح نیست و در حال تبدیل شدن به یک انتظار از طرف مخاطبان حوزه فعالیت ماست. با توجه به رشد سریع جهان دیجیتال، ساخت یک هویت شخصی و ارتقا آن میتواند یکی از ساده ترین و بهترین راه ها برای تثبیت هویت ما در حوزه های فعالیتی مختلف باشد. ساخت و رشد این هویت فقط به فعالیت در شبکه های اجتماعی وابسته نیست، اگر چه که خیلی از افراد با فعالیت در اینستاگرام و تیک تاک توانستهاند بر زندگی بسیاری از افراد تاثیر گذار باشند و از این طریق برند خودشان را اعتبار ببخشند. اما یک برند شخصی لزوماً بر مبنای فعالیت آنلاین نیست.
برای شروع ساخت یک برند شخصی چند نکتهی پایهای وجود دارد که میتواند خیلی برای افراد مناسب باشد:
درباره ابعاد شخصیت خودتان بیشتر بدانید.
در رابطه با نقاط قوت و ضعف شخصیت خود بیشتر تحقیق کنید و سعی کنید تمام ویژگی های خود را بشناسید. این مورد میتواند انتظارات شما را درباره خودتان و برندتان مشخص کند. در واقع برند شما چیزی جز هویت خود شما نخواهد بود. ساخت و رشد یک برند بر پایه یک هویت جعلی یا چیزی که خلاف واقعیت درونی شماست، میتواند در لحظه خراب شود. مخاطب به صداقت شما در آنچه که از برندتان تعریف میکنید، بسیار اهمیت میدهد و اگر کوچکترین خلافی در این بابت دیده شود، اعتماد مخاطب به برند شما از بین خواهد رفت. ساخت یک برند شخصی در بستر آنلاین میتواند به راحتی خلاف واقع شکل بگیرد، اما وقتی مخاطب ذره احساس عدم صداقت در شما داشته باشد، این برند از هم خواهد پاشید.
برای شناخت بهتر خود میتوانید از نظر اطرافیانتان کمک بگیرید، تست های روانشناسی بسیار زیادی در این حوزه وجود دارند که میتوانند شما را در این موضوع کمک کنند. من شخصاً به تست های MBTI و DISC اعتماد دارم و این دو تست در شناخت ابعاد شخصی من بسیار موثر بودند.
هدف برند شخصیتان را مشخصی کنید.
بعد از اینکه به درک کامل از ابعاد شخصیتی خود رسیدید، باید بدانید که مسیر حرکت برند شما چه خواهد بود و به کجا میخواهید هدایت شود. هدف برند شما با توجه به ابعاد شخصیتی شما باید شکل بگیرد. اگر شما فردی درونگرا هستید نمیتوانید برند شخصیتان را به عنوان یک رهبر موفق رشد دهید. البته که تغییر و رشد ابعاد شخصیتی هر فرد ممکن است اما باید برای رشد و ارتقا آن برنامه داشت و تلاش کرد. اصل مهم ساخت یک برند شخصی داستان سرایی و روایتگری درباره خودتان است و شما باید بدانید که این داستان به کجا ختم خواهده شد و سرانجام آن چه خواهد بود.
مخاطب خود را شناسایی کنید.
باید بدانید که افرادی که مخاطب برند شخصی شما هستند، چه افرادی هستند و چه انتظاراتی از یک فرد فعال در آن حوزه دارند. برای افرادی باید خلق ارزش کنید و به آنها مزیت و ارزش ارائه کنید؟
شناخت این افراد باعث میشود درک بهتری از برند شخصیتان داشته باشید و بدانید که با چه لحنی و چه اطلاعاتی میتوانید مخاطب را به برند خودتان جذب کنید.
افراد شاخص و کلیدی حوزه فعالیت خود شناسایی کنید.
شناسایی و الگوگیری از افراد شاخص وکلیدی حوزه برند شما میتواند بر شناخت مسیر پیشرفت شما در رشد برند بسیار موثر باشد. افراد موفق و الگو از چه مسیری به سطح بالایی از حوزه فعالیت مشابه شما رسیده اند؟ جواب این سوال میتواند مسیر پیشرفت شما را بهتر و دقیقتر تعریف کند.
بر روی مهارت های نرم خود سرمایه گذاری کنید.
مهارت های نرم مهارت هایی هستند که باعث میشود شما در جامعه جا بیوفتید. شامل شخصیت، نگرش، انعطاف پذیری، انگیزه و رفتار و اخلاق شما هستند که تقریبا هیچ کجا آموزش داده نمیشوند، در واقع یادگیری آنها بصورت تجربی اتفاق می افتد. این مهارت ها در بسیاری از موارد بیشتر از تخصص و مهارتهای علمی شما سنجیده میشوند و معیار مهمتری برای ارتقا جایگاه شغلی توسط کارفرمایان است.
داشتن یک ارائه آسانسوری خوب و داشتن آمادگی برای ارائه و معرفی خود در هر لحظه یکی از لازمه های معرفی برند شخصی شما به افراد دیگر است. این مهارت ها علاوه بر ابعاد شغلی بر تمام ابعاد زندگی تاثیرگذار خواهند بود.
از پلتفرمهای آنلاین رشد برند شخصی استفاده کنید.
برای رشد برند شخصی همیشه از افرادی که در محل کار حضور دارند نباید استفاده کرد. وقتی با وجود شبکه های اجتماعی میتوانیم جامعه بسیار بزرگتری از مخاطبان داشته باشیم، چرا نباید از آنها استفاده کنیم؟
استفاده از شبکه های اجتماعی و فعالیت در آنها میتواند تاثیر بسیار زیادی در رشد برند داشته باشد. خیلی از افراد برند شخصی خود را تنها بر پایه این پلتفرمها برپا میکنند. اینفلوئنسرها از افرادی هستند که برند خود را عموما در شبکه های اجتماعی محتوا محور برپا میکنند.
اصل رشد در شبکه های اجتماعی بر پایه محتواست و نحوهی رشد در آن بدین صورت است که به عنوان صاحب برند اقدام به تولید محتوا و جذب مخاطب میکنید و سعی میکنید که اعتماد مخاطبان را به خود جلب کنید و آنها را به برند خودتان وفادار سازید، تکرار این روند باعث رشد اعتماد به برند شما خواهد شد.
همچنین نباید از داشتن وبسایت غافل شوید، در مقالات قبلی از اهمیت داشتن وبسایت برای رشد برند شخصی صحبت کردیم و اگر در این مورد نیاز به اطلاعات بیشتر دارید، پیشنهاد میکنم که آن مقاله را چک کنید.
در مسیر رشد برندتان ثابت قدم باشید و همواره در حال توسعه خودتان باشید.
ارتقا ابعاد شخصیتی و مهارت های نرم باید همواره در مسیر پیشرفت برندتان همراه شما باشد. برند شخصی شما باید نمایانگر نقاط قوت شخصیتی شما باشد و در راستای افزایش اعتبار در محیط شغلی فعلی (یا آینده) رشد و پیشرفت کند. پیشرفت در این مسیر به صورت قدم به قدم بدست خواهد آمد و رشد و ارتقا باید در تمام این مراحل سرلوحه کار قرار بگیرد.
در نهایت به گفته یکی از دوستانم، برند شخصی شما همان چیزی است که دوستان شما در غیاب شما از شما تعریف میکنند. شما باید آگاهانه آن ویژگیای را که فکر میکنید به آن نیاز دارید تشخیص دهید و در خود پرورش دهید و سعی کنید نقاط قوت خود را در دید اطرافیان خود برجسته جلوه دهید. البته که این کار باید خارج از تظاهر باشد و حتما باید از روی صداقت و درستی به ظهور برسد.